24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Steissi

Koko vuorokausi ihan steissillä

 

 

Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen päivänä, alkamassa on kahdenkymmenenneljän tunnin päivystys Helsingin rautatieasemalla.

Pieni kahvila asemahallissa, tarjoaa täydellisen paikan asemalaiturin tarkkailuun sisältä käsin. Laitureilla on hiljaista verrattuna asemahallin hälinään. Silloin tällöin lähijuna saapuu asemalle ja lauma ihmisiä kipittää kukin omaan suuntaansa. Pään päällä pomppiva pulu tuo viihdettä aseman hiljaiseloon. Kahvilan linnunkakkainen lasikatto tarjoaa mahdollisuuden tutkia pulujen pelit ja vehkeet alhaalta päin.

Lasiseinän toisella puolella nahkatakkinen mies on jo puolen tunnin ajan puhunut puhelimeensa. Mies siirtyy aseman kulmaan luullen olevansa katseilta suojassa, ottaa huikan viinapullosta ja katoaa matkalaukkuineen sisälle asemahalliin.

Hetkeä myöhemmin kaksi miestä kävelee ohi kun heidän muovikassinsa yllättäen hajoavat ja tavarat leviävät ympäri laituria. Toinen miehistä häipyy hakemaan uusia muovipusseja, toisen jäädessä lukemaan Mannerheimista kertovaa kirjaa Helsinki-pipo pääsään. Miehillä sattuu olemaan mukanaan rikkaharja, jolla pipopäinen herrasmies alkaa harjata laiturille levinnyttä purua.

Kello yhden aikaan rautatieaseman aulassa on vipinää. Perässä vedettävien matkalaukkujen määrästä päätellen turistit ovat liikenteessä. Lipunmyyntiautomaatin vieressä päivystää kaksi VR:n palveluneuvojaa.

”Työskentelemme lipunmyynnissä, mutta välillä on vuoroja jolloin tulemme tänne päivystämään. Opastamme muun muassa lippuautomaattien käytössä, ihmiset ovat hyvin arkoja käyttämään niitä”, toinen naisista, Helena kertoo.

Rakkaudentunnustuksia ja serenadeja rautatieasemalla

Puoli kahdelta kauppakujan tasaiseen rauhaan tullee säpinää. ”Mä rakastan sua yli kaiken”, yksinäinen nainen kailottaa taukoamatta. Muutama ihminen luikkii karkuun ja pian paikalle saapuvat vartijat. Pienen suostuttelun jälkeen nainen siirtyy ulos, mutta heti vartijoiden lähdettyä nainen hiipii takaisin ja katoaa kauppakujaa vastakkaiseen suuntaan. Lattialle jää naisen saalis iltapäivälehti, pari tyhjää viinapulloa ja kahdet sulkakorvakorut.

Kello tulee puoli kolme – aika tutustua rautatieaseman ravintola Elielin tarjontaan. Maksamani ruoka on loppu, ja jostain syystä pöydässäni tuulee. Lopulta nautin haaleaa tomaattipiirakkaa hiukset hulmuten. Ravintolaan saapuu myös kolmen hengen kameraryhmä ihastelemaan vanhan salin arkkitehtuuria. Naiset tutkivat koristeellisia pylväitä niin, että kasvot ovat revetä hymystä. Stressaantuneen oloinen vuoropäällikkö juoksee ympäriinsä puhelin kädessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aika rientää, kello on jo neljä kun istun lipunmyyntihallin penkille Johanna Vuoriston kanssa. Vuoristo on yksi noin kahdestatoista vuorossa olevasta palveluneuvojasta. VR:llä hän on työskennellyt jo reilut 29 vuotta ”kesätöissä”.

”Pääasiassa työtehtäviini kuuluu lipunmyyntiä, mutta työ on varsinkin kesäisin ja nyt venäläisten loma-aikaan paljon myös turistineuvontaa. Kysymyksiä tulee muustakin kuin junista, esimerkiksi hotelleista”, Vuoristo kertoo.

Juuri tähän aikaan, kolmen ja kuuden välillä on yleensä päivän vilkkain ajankohta.

”Eräs mies osti tänään kuusi autopakettia. Kassalla meni 45 minuuttia ja myöhästyin ruokatunnilta. Muuten tänään on ollut ihan tavallinen ja rauhallinen päivä”, Johanna kertoo.

Parasta palveluneuvojan työssä on Johannan mukaan asiakaspalvelu, kiire tosin asettaa työlle haasteita.

”Vaikeita tilanteita tulee kun on kiire ja sata ihmistä on jonossa. Vartijoiden apua tarvitaan silloin tällöin. Fyysistä väkivaltaa ei ole esiintynyt, mutta joskus huutamista ja häirintää”, Johanna kertoo työn varjopuolista.

Pitkään VR:llä työskennelleen Johannan uraan mahtuu myös hauskoja hetkiä.

”Entisillä pikakassoilla myynti tapahtui mikrofoninen kautta. Kerran viisi italialaista nuorta miestä lauloi minulle yhteen ääneen serenadin mikrofoniin. Halli oli täynnä ihmisiä”, Vuoristo nauraa.

Ihan tavallinen ilta

Viiden aikaan ulkona on jo pimeää. Lippuhallin penkillä näkyy yhtäkkiä tuttu naama. Aiemmin rakkaudesta pakahtunut nainen on siirtynyt halliin jupisemaan itsekseen.

 Elielinaukiolle johtavassa hallissa seisoo ranskalainen nuoripari kantamustensa kanssa.

”Saavuimme juuri Helsinkiin, olemme Suomessa ensimmäistä kertaa. Sunnuntaina matkustamme Jyväskylään tapaamaan ystäväämme”, Pierre ja Mathilde kertovat.

Rautatieaseman alakerran tavarasäilytyksessä on hiljaista.

”Ihan tavallinen iltavuoro tässä on meneillään, teemme töitä kahdessa vuorossa. Kiireisintä on elokuussa, mutta muuten on ihan tasainen rytmi päällä. Tavarasäilytyksen lisäksi vastaamme vammaispalveluista”, tiskin takana asiakkaita odottava Jorma kertoo.

Puoli seitsemän aikaan istahdan asemahalliin odottamaan vuoronvaihtoa. Päivä kääntyy illaksi ja Helsingin rautatieasemalla alkavat iltarutiinit.

 

 

 

 

 

Iltavuoro astuu kehiin

Rautatieasema, tuo Helsingin keskustan liittymäkohta. Tuo yöaikaan kartettu rakennus jossa liikkuu ties ketä. Onko tämä kuitenkaan totta?

Toimittaja lähti seisoskelemaan kuuluisalle steissille kello 19–02 välisenä aikana, ja katsoi mitä tapahtui.

18.58 Toimittaja näkee vartin katselun jälkeen ensimmäiset vartijat, jotka kävelevät kiireettömästi ihmisvilinässä. Tähän aikaan näkyy vielä paljon teiniporukoita, jotka joko ovat matkalla jonnekin, tai vain viettävät aikaansa sisätiloissa lämpimässä. Ihmisvilinä ei näytä vähentyvän ollenkaan.

20.00 toimittaja istuu pöytään Pullman Barissa, ja litkii hienosta kupista laihahkoa kahvia. Vastapäätä istuu mies, joka kertoo tulevansa paikalle muuten vain.

- Tulin tänne leikkaamaan musiikkia, ikkunasta näkee hyvin ja voi bongailla ihmisiä. Se on inspiroivaa.

 The Pullman Bar sijaitsee Rautatieaseman toisessa kerroksesta, josta tosiaan on hyvät näkymät aseman sisätiloihin.

- Käy sinäkin valittamassa tuosta mainostarrasta!  Se peittää näkyvyyttä liikaa, mies kehottaa pilke silmäkulmassa.

Hän kertoo asema-alueella näkyvän vaikka minkälaisia ihmisiä

- Kerran näin ihmisen, joka käveli selkä menosuuntaan edestakaisin.

Väki vähenee

22.00 Viereen istahtaa miesten nahkatakkiin ja hieman vinossa olevaan peruukkiin sonnustautunut täti. Hän haluaa tietää uskonnollisesta kasvatuksesta, jonka toimittaja on tai ei ole saanut.

- Et pääse taivaaseen, jos sinua ei ole kastettu. Vieläkin kuule kerkiää. Jumala ei pelasta sinun sieluasi, ellei sinua ole kastettu. Raamattu on kuule tärkeä kirja, sitä pitäisi lukea päivittäin.

Ennen kuin toimittaja kerkeää vastaamaan mitään kovin nasevaa, siirtyy nainen tenttaamaan keski-ikäistä miestä aiheesta.

Yritän päästä mukavannäköisen vartijan juttusille, hän kuitenkin äyskähtää tylysti takaisin.

- Kyllä kaikki tietää, minkälaista tämä meno täällä on. Siitä voi lukea lehdistä.

Rautatieasema hiljenee koko ajan, yhä vähemmän ihmisiä liikkuu ympäriinsä, ja juniakin kulkee vähemmän.

Missä kaikki ovat?

Kello lähestyy puolta yötä ja viimeisetkin kioskit ja baarit sulkevat ovensa, ja työntekijät herättävät niissä torkkuvat matkalaiset. Pääovet suljetaan ja sisään asemalle pääsee vain sivuovista. Ensimmäinen toimittajaa lähestyvä ihminen on Aliksi esittäytynyt mies, joka kovasti haluaa olla ystäviä. Ali kuitenkin katoaa tummenevaan yöhön ja toimittaja palaa sisään lämpimään.

Sisälläkään ei ole enää kuin kourallinen ihmisiä. Nuori mies harjoittelee tanssiaskelia peilaten itseään R-kioskin lasista, hän kerää paljon katseita, jotka eivät kuitenkaan tunnu haittaavan kuvioihin uppoutunutta miestä.

00.40 Ainoat hieman uhkaaviksi luokiteltavat ihmiset ovat kaksi iloista laitapuolen kulkijaa, jotka alkavat laulaa iskelmiä, vieläpä yllättävän hyvin. Pian laulut vaihtuvat maa on niin kauniiseen, sekä kaikkien tuntemaan Ihhahhaa-renkutukseen.

01.10 Rautatieasemalla aikaansa viettävät ihmiset voi laskea omilla raajoilla, jo sormetkin riittävät. Rauhan ja hiljaisuuden rikkoo möreä-ääninen pikkukoira, sekä hilpeä HIFK-fani, joka kehottaa kirjoittamaan sanelun mukaan ylös.

- Kirjoita sinne, että tapasit oudon tyypin, joka oli oikeastaan ihan hauska, ja että Blues – HIFK 2-1!

Siivoojat alkavat pyöriä käytävillä, ja vartijat katsovat ihmisiä merkitsevästi, pian asema suljetaan kolmeksi tunniksi. On kotiinlähdön aika, seuraava vuorolainen tulee päivystämään viidestä lähtien.

Mitä bongasin:

Laitapuolen kulkijat: 10
Koirat: 11
Hauskat päähineet: 19

Viimeinen vahtivuoro käynnistyy

Rautatieaseman ovet aukeavat aamulla kello viisi. Paikanpäällä on vielä pimeää ja hiljaista, vaikka ensimmäisiä matkustajia lipuukin paikalle. Haukotuksia ja väsyneitä ilmeitä on kaikkialla paitsi taksitolpalla. Levoton ja kiireinen aika on hetkeksi ohitse kun yön juhlijat ovat jo suunnanneet koteihinsa. Autoissa luetaan kirjaa, näprätään kännykkää ja yritetään saada aikaa kulumaan työmatkaliikenteen alkua odotellessa.

”Näin viiden ja kuuden välillä on niin sanottu kuollut hetki, mutta kuudelta alkaa ruuhka ensimmäisten junien saapuessa” Mankkaan taksia renkinä ajava Tuomas Sallinen kertoo.

Kellon lähestyessä kuutta takseilla riittää kysyntää ja pitkä autojono on lähes jatkuvassa liikkeessä. Kyytejä odottelee myös isäntänä toimiva Jari.

”Asemalta tulee kyytejä laidasta laitaan, liikemiehistä mummoihin ja pappohin” monta kertaa päivässä aseman tolpalla istuva Jari kuvailee.

Sää rautatieasemalla alkaa muuttua sateiseksi ja lisääntyvä ihmismassa kaivaa esiin sateenvarjoja. Taksikuskeja eivät sääolot haittaa, päinvastoin.

”Huonolla säällä on enemmän kyytejä” Jari perustelee.

 

Aamuruuhkaa

Ensimmäisenä rautatieaseman kahviloista ovensa avaa Baguette & Co. Puoli kuudesta ilta yhdeksään auki olevan kahvilan edessä on jonoa jo ennen kuin lasiovet saadaan pois asiakkaiden tieltä. Myös R-kioskeilta kerrotaan aseman arjen muotoutuvan ihmisten työaikojen mukaan.

”Joka aamu on ruuhkaa, ihmisiä on paljon myös lounasaikaan ja ihmisten päästessä töistä” Baguette kahvilan työntekijä Tara kertoo.

Kahvilan ympärillä leijuu houkutteleva kahvin ja tuoreen pullan tuoksu ja ihmisten väsyneille kasvoille alkaa ilmestyä hymyjä.

”Eniten myydään kahvia ja patonkeja, näin aamuisin menee myös pullaa” Tara hymyilee.

Aamun ensimmäiset junat saapuvat ja lähtevät. Asema täyttyy ulko-oven kolahtelusta ja puheensorinasta. Ihmiset säntäilevät kuka mihinkin, vain harvalla tuntuu olevan aikaa juoda kahvinsa istuen. Myös patongit ja pullat otetaan enimmäkseen mukaan.

Myös aseman ulkopuolella alkaa tapahtua. Katuja pestään, pyörätelineet ovat täyttyneet ja Metro-lehden jakajalla riittää töitä. Monelle lehden luku on osa joka aamusta rutiinia ja se luetaan asemalla, työmatkalla tai työpaikalla joka ikinen päivä.

”Lehtiä menee paljon, kaikki ketkä lehdestä tykkäävät ottavat sen. Jaan lehtiä koko aamuruuhkan ajan kuudesta yhdeksään” englantia puhuva Sharma sanoo.

Pimeys alkaa väistyä ja aamu kääntyy sateiseksi aamupäiväksi

Aseman tiloista löytyy matkustavien tarpeeseen lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa. Ruuan ja virvokkeiden lisäksi matkustajat löytävät asemalta muun muassa pankkeja, apteekin, vaatekauppoja, kuntosalin ja kirjakaupan.

Kirjakauppa Pocket Shopin on löytänyt rautatieasemalta noin kahden vuoden ajan. Matkalukemiseksi on saatavana kirjoja eri kategorioista ja myös uutuudet löytyvät valikoimasta. Erityisesti naiset ovat löytäneet aseman kirjakaupan.

”Naiset ostavat n. 70% myydyistä kirjoista, eniten myydään kaunokirjallisuutta” lähes koko kahden vuoden ajan kaupassa työskennellyt Teemu Gustafsson sanoo.

Jos tarjonta on värikästä, niin on matkustajien kirjokin. Ulkona piiskaava tuuli ja sade on ajanut aseman täyteen ihmisiä. Bisnesmiehet puhuvat puhelimissa tai istuvat läppärit käsissään eripuolilla asemaa. Nuorisoa ja laitateiden kulkijoita hortoilee siellä täällä. Jotkut odottavat junia isoissa porukoissa, jotkut yksin. Myös tänään perjantaina alkavat SkiExpo messut alkavat näkyä.

”Tultiin yöjunalla Rovaniemeltä asti. Matka sujui mukavasti, vaikka olikin kallis. Ehkä olisi tullut jopa halvemmaksi tulla autolla” erilaisia lasketteluvälineitä raahaavat nuoret miehet Jesse Numminen ja Joni Särmö kertovat.

Kello lähenee kahtatoista ja vuorokauden kestänyt reportaasimme on saatu päätökseen. Aseman pulut nyökyttävät päätään kuin moikatakseen vesisateeseen katoavaa toimittajaa. Elämä asemalla jää rullaamaan tavalliseen tapaansa.

Ensimmäisenä Aino Saarenmaa
Toisessa vuorossa Maria Räsänen
Jutun päättää Johanna Rautoja

 

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_3440: travel agency services rfp for florida ( «link» )
travel insurance international aaa ( «link» )
travel guard claim form ( «link» )
us travel advisory turkey ( «link» )
gate 1 travel europe specials at mcdonalds ( «link»
Guest_6738: news media alliance study ( «link» )
news definition media studies ( «link» )
news media definition simple ( «link» )
traditional news media definition ( «link» )
john tompkins news media corporation ( «link» )
commercial news media definition ( «link»
Guest_5521: travelocity promo code 2020 toyota (eztour.net.tw ( «link» ))
travelzoo boston harbor cruises (7du.de ( «link» ))
travelocity secret hotel reviews ( «link» )
travel channel schedule tv listings ( «link» )
travelocity vacation packages reviews ( «link» )
travelocity phone number 800 ( «link» )
traveloka philippines office ( «link» )
travel.state.gov formsrus missouri ( «link» )
travel companies in ajman (http://wal-land.cn ( «link» ))
travel health insurance schengen visa france ( «link» )
Guest_1906: travel agency in abu dhabi processing visit visa - teom.us ( «link» ) -
travelers insurance phone number 800 (www.birdwo.com ( «link» ))
st paul travelers insurance company (archive.huaclub.com ( «link» ))
travel guard policy number file a claim ( «link» )
travelers insurance workers compensation audit requirements (www.ftimes.info ( «link» ))
travelers insurance jobs naperville, «link» ( «link» ),
travelocity commercial actress ( «link» )
travelers insurance customer service pay bill ( «link» )
gms travel insurance canada ( «link» )
traveling wilburys drummer end of the line (http://ewnc.org/redirect.php?go=http://verkkovirkailija.purot.net/profile/taligowe ( «link» ))
Guest_8253: I like this site - its so usefull and helpfull.
«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )
Guest_3882: news media definition quizlet ( «link» )
news media alliance board ( «link» )
media news group revenue ( «link» )
news media ratings 2018 ( «link» calculator extra paymen )
news media ratings june 2019 ( «link»
Guest_8605: Newspaper ( «link» )
Newspaper (7days.freelan.biz ( «link»
Guest_2542: haunted live travel channel (http://www.nikitakorolev.ru/codes/redirect.php?url=http://www.divephotoguide.com/user/gaxizoxu ( «link» ))
travelzoo merchant services ( «link» )
american express travel cards (www.jiuan.org ( «link» ))
costco travel insurance quotes - «link» ( «link» ),
travelers insurance claims address in florida (dyna.cpshs.hcc.edu.tw ( «link» ))
felons traveling to canada ( «link» )
travel insurance for turkey visa from india (boq-online.de ( «link» ))
travel guard aig login ( «link» )
travel state.gov forms google classroom ( «link»
Guest_8702: Astonishingly user friendly website. Great information available on couple of clicks.


«link»
Guest_7074: best travel insurance companies 2019 ( «link» )
great travel agency logos (www.mt5.com ( «link» ))
customer portal travelclick (www.lsdtek.com ( «link» ))
travelex locations colorado ( «link» )
travel insurance international philippines - s-text.ru ( «link» ),
travel medical insurance abu dhabi (http://www.hvac8.com/link.php?url=https://worldcosplay.net/member/830871 ( «link» ))
travelling salesman problem using branch and bound tutorialspoint ( «link» )
www.travelocity.com cruisesonly 2020 ( «link» )
travelers insurance quote for homeowners insurance ( «link» )
traveling veterinarians near me 44133 ( «link» )
Guest_1346: Newspaper - xiaobayes.com ( «link»
Guest_3110: log into trusted traveler account [http://netbestdating.com/ ( «link» )]
cheap travel insurance comparison (http://okt.outkasts.eu/?3315 ( «link» ))
travelocity vacation packages orlando florida ( «link» )
travel agency in dubai for turkey visa (7du.de ( «link» ))
travelocity vacation packages europe (http://www.margaron.ru ( «link»
Guest_5265: Newspaper ( «link»
Guest_9403: Just desired to state Now i'm pleased I stumbled upon your webpage!

«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )
Guest_1652: costco travel car rental login 365 ( «link» )
travelocity commercial actress (odintsovo.biz ( «link» ))
travel insurance online quote canada (my.51edu.cc ( «link» ))
travelers insurance workers compensation physicians arizona (www.tworzenie-gier.pl ( «link» gier
Guest_4383: top news media outlets ( «link» )
news media bias graphic ( «link»
Guest_1792: Newspaper ( «link»
Guest_8894: www.travelocity.com cruises to cuba ( «link» )
travelmath nearest airport to pelham al ( «link» )
dvc travelex trip insurance (cjn.paretologic.safecart.com ( «link» ))
travelocity top secret hotel reviews ( «link» )
haiti travel advisory update (http://s-text.ru ( «link» ))
travelers insurance customer service reviews ( «link» )
travelsmith reversible jacket ( «link» )
traveloka promotion credit card ( «link» )
do american express travelers checks expire day ( «link» )
2018 travel channel sweepstakes winners ( «link» )
Guest_3537: Newspaper; www.lineageno1.com ( «link»
Guest_8589: news media bias ( «link» )
news media bias ( «link» )
news media corporation wiki ( «link»
Guest_1886: Wow, this is a helpful web-site.
«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )
Guest_2803: ig ( «link» )
ig (corporacioneg.com ( «link» ))
ig ( «link» )
ig ( «link» )
ig (www.y1024.org ( «link»
Guest_5376: Maintain the amazing w᧐rқ !! Lovin' it!

«link»
Guest_7821: online news media list ( «link» )
online news media list ( «link» )
news media bias infographic ( «link»
Guest_4136: medical travel insurance australia (www.c-hand.net ( «link» ))
mei travel agency ( «link» )
travelers agents login ( «link» )
www.travelocity.com hotels tonight deals (http://www.mt5.com ( «link» ))
travelers insurance reviews glassdoor job (i.mpbus.com ( «link» ))
travelocity hotel and flight packages with prices - «link» ( «link» ) -
primary travel insurance companies ( «link» )
csa travel insurance cost ( «link» )
travelocity vacation packages caribbean ( «link» )
traveling veterinarians near me 85142 ( «link» )
Guest_5323: I see something really interesting about your weblog so I saved to fav.«link»
Guest_6767: travelers log in, «link» ( «link» ),
travelers insurance quote for homeowners insurance [www.c-hand.net ( «link» )]
travel advisory for mexico acapulco - dolevka.ru ( «link»
Guest_6456: ig (danzhiye.club ( «link»
Guest_6803: You've got probably the greatest internet websites.
«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )
Guest_2919: Great Web-site, Ⲣreserve the fantastic wоrk.
Thanks for your time!

«link»
Guest_2649: travel guard customer service phone; «link» ( «link» ),
travel insurance companies colorado ( «link» )
travelers home insurance reviews bbb ( «link» )
costco travel car rental discounts codes ( «link» )
traveling abroad with infant (http://boowiki.info ( «link» ))
travelers insurance customer service reviews (www.oszone.net ( «link» ))
travelzoo las vegas packages, «link» ( «link» ),
travelocity flights and hotel packages all-inclusive with airfare ( «link»
Guest_2713: Fantastic web site you have got going here.
«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )
Guest_1931: expedia travel guard customer service ( «link» )
travel agency in dubai marina mall ( «link» )
travelers insurance phone number 800 number ( «link» )
travelclick inc 300 martingale road ( «link» )
travelocity hotel rooms nyc ( «link» )
travel insurance for seniors over 75 ( «link» )
aaa travel agent jobs tampa fl ( «link» )
travelocity car rentals cheap ( «link» )
travelstart.co.za online check in ( «link» )
travel agency jobs spokane ( «link» )
Guest_1053: aarp travel insurance for seniors ( «link» )
travelocity last minute hotel deals ( «link» )
travel channel live caverns ( «link» )
microfiber travelsmith jacket ( «link» )
costco travel car rental budget ( «link» )
customer reviews travelex ( «link» )
canada travel advisory france ( «link»
Guest_6885: Maintain the amazing work !! Lovin' it!

«link»
Guest_7876: Thanks a bunch! This is definitely an awesome webpage.

«link»

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)