24 tuntia Puukkobulevardilla

Pahoinpitelyjä. Ryöstöjä. Prostituutiota. Sö

Yöllä ei pyöritellä peukaloita

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikk

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen Leppävaara

Koko vuorokausi ihan steissillä

    Kello on kaksitoista marraskuun ensimmäisen p

24 tuntia Helsingin Sanomien koneistossa

20 tuntia vuorokaudesta Helsingin Sanomien toimitus on jatkuvassa sykkee

Tavallinen päivä Espoon GLO Hotellissa

GLO Hotellin aula on tyylikäs ja tunnelmallinen

Leppävaaran Sello-kauppakeskuksen vieressä sijaitseva Glo-hotelli avattiin vuonna 2007. Kyseinen hotelli on Espoon ensimmäinen lifestyle-hotelli ja näin ollen se vetää puoleensa hyvin erilaisia ihmisiä. Asiakkaat ovat lähinnä liikematkustajia, lapsiperheitä ja pariskuntia.

Tyyliltään hotelli on moderni, violetti-mustalla värikonseptillaan. Tämän lisäksi hotelli on käyttänyt monia eri design-suunnittelijoiden tuotteita sisustuselementeissään. Hotellin aula on pieni, mutta silti loistokas. Aivan pääovien edessä sijaitsee pieni baari kahdella jakkarallaan sekä hotellin vastaanotto, joka on suunniteltu tyylikkäästi mustine design-lamppuineen. Glo-konseptiin kuuluvia hotelleja löytyy myös Helsingin keskustan Kluuvikadulta ja Lönnrotinkadulta kuin myös Helsinki-Vantaan lentokentältä.

-          Nimi Glo tulee ruotsinkielen sanasta Glo gatan. Kluuvikadulla sijaitseva Glo hotel on Suomen ensimmäinen ketjun hotelli, kertoo vastaanoton hosti Sonia.

Moderni lifestyle-hotelli 

Kello yhden aikaan hotellissa on vielä lounasaika ja ihmisiä valuu tasaiseen tahtiin niin ravintolaan, kuin hotellin vastaanottoonkin.

Hotelliin astuessa voi huomata suuren kangastaulun, joka toimii paikan katseenvangitsijana. Tunnelma Glo-hotellissa on hyvin viihtyisä ja rento. Vastaanottotiskin iloiset hostit ovat pukeutuneet tyylikkäästi mustiin pukuihin ja toivottavat asiakkaat tervetulleiksi.

-          Suuri osa asiakkaistamme on liikemiehiä, lapsiperheitä ja ulkomaalaisia matkustajia, vastaanottotiskillä työskentelevä host Sonia kertoo.

Kauppakeskus Sellon yhteydessä sijaitsevasta hotellista on hyvät liikenneyhteydet Helsinkiin, sillä se sijaitsee aivan juna-aseman tuntumassa. Ostosten teko on siis helppoa niin lähellä kuin kauempana. Hotellissa on huoneita yhteensä 147, joista asiakas voi valita kolmesta eri kategoriasta.

-          Huoneita on joko yhdelle tai kahdelle hengelle ja niitä löytyy kolmea eri tyyppiä, joko standard, deluxe tai kitchenette. Deluxe-huoneet eroavat standard-huoneista siten, että niissä on king size- sängyt ja kitchenettessä taaskin on erikoisuutena pieni keittiö, kertoo Sonia.

Tällä hetkellä hotellissa on hiljaista, mutta iltapäiväksi odotetaan paljon uusia asiakkaita sekä hieman ruuhkaa.

-          Kiireisintä on tiistaista torstaihin, meillä on silloin useammat huoneet täynnä. Viikonloppuisin on aina hiljaisempaa ja silloin on hyvä esimerkiksi varata huone seuraavalle viikolle, jotta saa mieluisimman huoneen itselleen, Sonia toteaa.

-          Vuoden kiireisin aika on varmaankin kesä, koska silloin täällä vierailee paljon lapsiperheitä. En osaa sanoa milloin täällä olisi hiljaisinta, ehkäpä loma-aikoina kun liikematkustajia on vähemmän.

Valoseinä toimii aulan katseenvangitsijana

Ravintola Carlito’s on myös paikallisten suosiossa

 

Lounas-aikana hotelli täyttyy nälkäisistä asiakkaista. Hotelli tarjoaa lounaan joka päivä kello 11–13.30. Tänään ravintola on täynnä kaikenikäisiä ihmisiä ja hotellin menulta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

-          Ravintolamme suosituimpia ruokalajeja ovat pippuripihvi, vuohenjuustosalaatti sekä cheese burger. Luulisin, että suuri osa ravintolapuolen asiakkaista ei ole hotellin asiakkaita. Ulkopuolisia ihmisiä käy siis paljon meillä syömässä, Sonia toteaa.

-          Oma suosikkini ravintolan annoksista on ehkäpä ihan perinteinen pasta carbonara. Ravintolassamme on yhteensä 120 asiakaspaikkaa. Ravintola aloitti nimellä Paul’s bistro, mutta neljä vuotta sitten se vaihtui ja nimi on nykyään Carlito’s. Tyypillinen työvuoroni alkaa kello kahdeksan. Luen ensin sähköpostit ja valmistaudun lounasaikaan. Sen jälkeen tarkastan varaston seuraavalle päivälle ja hoidan tukkutilaukset, kertoo ravintolan kokki työpäivästään.

Iltapäivän edetessä ravintola alkaa tyhjetä asiakkaistaan, mutta hotellin aula on edelleen yhtä rauhallinen kuin aikaisemminkin. Vaikka vastaanottotiskin hosteilla ei ole asiakkaita sisään tai uloskirjattavana ovat heillä kädet täynnä töitä koko ajan.

-          Päivämme koostuu asiakkaiden sisään – ja uloskirjautumisesta, puhelimeen vastaamisesta, sähköpostien lukemisesta ja asiakkaiden toiveiden täyttämisestä. Myös hotellin pieni baari on meidän vastuullamme, Sonia huomauttaa.

Ravintola avaa jälleen ovensa ruokailijoille kello 17 ja on auki kello 23 asti. Asiakkaille tarjoillaan tällöin annoksia À la Carte – listalta amerikkalais-italialaiseen tyyliin.

Hotellin aulassa on pieni busines-nurkkaus, jossa on tietokone ja pieni kirjasto.
Tekstikokonaisuus: Delila Rafik, Asta Mutanen

"Yöllä ei pyöritellä peukaloita"

Glo Hotelli on sistukseltaan tunnelmallinen ja lämmin.

Espoon Leppävaarassa pysähtyvän L-junan matkustajat kaikkoavat hiljaiselta ja kylmältä asemalta vauhdikkaasti suuntiinsa. Sellon kauppakeskus ja Leppävaaran kadut ovat kylmät ja autiot torstain ja perjantain välisenä yönä 00.00. Nukkumatti on tänään jo Leppävaaraan unihiekkansa heittänyt.

Toimittajat saapuivat hotellille kun oli jo pilkkopimeää.

Keskiyöllä Glo Hotel Sellossa

Tunnelmallisen ja hämärän hotellin aulassa on havaittavissa alkoholinhuuruisia elonmerkkejä. Viisi ihmistä hieman jälkeen puolen yön naureskelee vastaanoton aulabaarissa. Aulan vaimean hissimusiikin säestämä känninen keskustelu muuttuu suosionosoituksiksi, kun liukuovista paikalle saapuu mieshenkilö kainalossaan kebabateria.

Illan juoma on olut. Itsestään varma mieshenkilö siemailee Stella artoistaan ja paljastaa elämän haavekseen saada kaksi toimittajanaista hotellihuoneeseensa. Glo Hotellin vastaanoton yön ritari Janne, 28, aloittaa tilanteesta pelastavan esittelykierroksensa

-          Täällä ysikerroksessa meillä on kokoustilat. Hotellimme kokoustilat ovat itse asiassa aika kovassa käytössä. Tehtävänäni on tänään tarkistaa, että kymmeneltä päättyneen kokouksen jäljiltä tänne ei ole jäänyt ketään ja kaikki on OK, esittelee Janne.

Vaikka arkiviikolla yöt hotellissa ovat hiljaiset, ei vastaanotossa pyöritellä peukaloita.

-          Toimistohommia on enemmän kuin muissa vuoroissa, koska yöllä niitä ehtii tehdä. Raporttien tulostamista –ja syöttämistä sekä laskuja ja varauksia. Aulabaarin sulkeutumisen jälkeen ei pahemmin ole asiakasliikennettä, vain vartija käy kierroksella pari kertaa. Viiden aikaan asiakkaita alkaa taas näkyä ja ennen kuutta menen kattamaan aamubuffettia, avaa Janne vuoronsa sisältöjä.

Kuitenkin vastoin normaalia yhteiskunnan vuorokausirytmiä vastaan oleva ammatinvalinta epäilyttää. Mitä on perheellisen yökyöpelin oma elämä?

-          Teen viisi yövuoroa ja sen jälkeen minulla on viisi vapaapäivää, moni ihmettelee miten saan tämän työn sovitettua perhe-elämään, mielestäni se kuitenkin onnistuu hyvin. Yövuorojen jälkeen täytyy osata tasoittaa rytmit.

-           Ikävää tässä hommassa on ehkä vuorovaikutuksen vähäisyys ja parasta se, että oppii vastuulliseksi – täytyy ottaa asioista itse selvää. Yöllä ei voi soittaa pomolle ja kysyä neuvoa, kertoo herra naureskellen.

Janne on pirteänä jopa yön pikkutunneilla.

Hiljaisuutta ja loputonta hissimusiikkia

Janne kuitenkin kertoo selviävänsä hiljaisista öistä ja hissimusiikin unettavuudesta ilman yltiömäistä kofeiiniriippuvuutta.

-          Kahvia menee noin yksi kuppi ennen vuoron alkua ja kaksi kuppia vuorossa.

 

Aamu saapuu sateen saattelemana

Kello tulee kahdeksan. Aamiaistarjoilu on kerännyt ihmiset ravintolaan. Tarjolla on jos jonkinmoista sapuskaa; muroja on montaa eri sorttia, eikä leivänpäällisistä ole puutetta juotavista puhumattakaan. Ravintolassa parveilee hyvin pukeutuneita ihmisiä, ja aiemmin autiot pöydät ovat nyt varattuja.  

Aulan nojatuoleihin on onneksemme hyvä uppoutua lämmittelemään, ja seuraamaan kuinka hotellin meno on kääntynyt täysin päälaelleen. Ihminen toisensa perään kirjaa itsensä ulos, ja raahaa kantamuksensa hotellin ovista hyiseen sateeseen. Janne tilaa takseja, ja vastaanottoon aamuvuoroon tullut Riikka kirjaa asiakkaita ulos. Aulaan on kokoontunut työporukka odottamaan taksia.

-          Mahtuuko Sanna kyytiin? Tilataanko toinen taksi? kuuluu puheen sorinan seasta.

Istumme ja katsomme aamuun heränneen hotellin hälinää. Yöllä niin rauhallinen, ja tunnelmallinen paikka tuntuu nyt aivan toiselta. Tyylikkyys ei ole muuttunut, mutta tunnelma on hektinen. Kiireestä huolimatta Janne ja Riikka hoitavat homman ystävällisesti kunnialla.

-          Ettekö te ole nukkunut ollenkaan? ohi kulkeva mies kysyy meiltä. Pudistamme päitämme, ja mies jatkaa matkaa.

Tilanne vastaanotossa rauhoittuu parissa tunnissa, kun kello lähenee kymmentä. Ulos kiirehtiviä ihmisiä pyörii aulassa vähemmän, ja joskus muutama ihminen istuu aulaan odottamaan taksia tai seuralaista. Me istumme, ja pysyttelemme hereillä. Ehkä niillä kahdella energiajuomalla ja seitsemällä kupilla kahvia on oma osansa hereillä pysymisessä.

Aamiaispöytä on pullollaan herkullisen näköisiä vaihtoehtoja.

Huoneiden siivoaminen on nopeaa ja tehokasta touhua

Algima Kärson, 27, on työskennellyt Glossa kerroshoitajana vuoden päivät. Nyt hän on juuri saanut muiden kerroshoitajien työlistat valmiiksi, ja aikaa liikenee hiukan jutusteluun.

-          Kerroshoitaja siivoaa noin 20 huonetta päivässä. Suurin osa niistä on lähtevien, ja muutamat asuvien asiakkaiden huoneita. Työvuorot ovat noin kuuden tunnin mittaisia, kertoo Algima.

Huoneen siivoamiseen menee keskimäärin 15 minuuttia. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon. Lakanat, ja pyyhkeet vaihdetaan, kylpyhuone kuurataan ja huone imuroidaan. Lisäksi on monia pieniä nippeliasioita ja yleissiivousta, jotka tulee muistaa. 

-          Parasta tässä työssä on se, että kun saa työnsä tehtyä, pääsee lähtemään kotiin. Ei ole niin, että täytyisi olla vaikkapa tasan kuuteen asti töissä.

Arkisin hotelli täyttyy lähinnä bisnesmiehistä, ja viikonloppuisin huoneissa asuu yleensä vapaa-ajan viettäjiä. Maanantaisin huoneet ovat viikonlopun jäljiltä usein paljon sotkuisempia, kuin arkisin. Likaiset huoneet eivät ole Algiman lempi hommaa, etenkään vaipan ja tupakan katkuiset huoneet.

-          Respan kautta saa paljon asiakkaiden kehuja, mutta myös valituksia, Algima toteaa.

Algima hoitaa aurinkoisesti hommansa.

Arki hotellilla jatkuu

Lounasaikaan ravintola Carlito’s on jälleen täynnä. Vastaanotto on rauhallinen, ja ihmisiä kuljeskelee aulassa silloin tällöin. Viimeiset kirjautuvat ulos. Vaimea hälinä kantautuu ravintolasta aulaan. Hissimusiikin kuulee jälleen, kun ruuhka-aika on ohi.

Muhkeat sängyt houkuttelivat toimittajiakin.
Kuvat ja teksti: Sonja Pyykkönen, Heidi Aaltonen

Shoutbox

Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Guest_8795: Thanks, this site is really handy.

«link»
Guest_6120: traveling wilburys lyrics to handle with care [www.wootou.com ( «link» )]
traveling veterinarians near me 11735 (home.hkesp.com ( «link» ))
travelling wilburys my baby lyrics [shopliner.net ( «link» )]
traveling veterinarians near me 58103 - «link» ( «link» ),
uk post office travel insurance review (http://www.spacioclub.ru/forum_script/url/?go=http://mxsponsor.com/riders/jamie-mackie/about ( «link» ))
travel guard trip insurance for travel agents; «link» ( «link» ),
travelocity rental cars deals (dyna.cpshs.hcc.edu.tw ( «link» ))
www.travel.state.gov fees structure ( «link» )
travel guard insurance phone number ( «link» )
travelzoo hotels clearwater beach - tstz.com ( «link» ) -
Guest_8907: ig ( «link»
Guest_1235: american express travel login axiom bank ( «link» )
travel agents in bur dubai ( «link» )
traveloka flight - slnk.info ( «link» ) -
aaa schuylkill county aaa travel agency (emailing.komensi.com ( «link»
Guest_9605: ig; JoniHa.n.s.e.N.4.9.7.77@s.e.as.ona.ls.ejd@Zanele@h.ighl.igh.t.q.j.f.y@K.a.t.hl.een.Z.i.mme.rma.n6.7.04@blondi.Josh@i.nsult.i.ngp.a.T.l@p.r.u.den.tt.g.r.i@hu.fe.ng.k.ua.ngniu.bi..uk41@Www.Zanele@silvia.woodw.o.r.t.h@fen.gku.an.gx.r.ku.ai8.xn—.xn--xn-81t.u.k@meli.s.a.ri.c.h4223@e.xult.ant.acousticsfatlettuc.eer.z@ba.tt.le9.578jxd.1.4.7m.nb.v.3.6.9.cx.z.951.4ex.p.lo.si.v.edhq.gsilvia.woodw.o.r.t.h@fre.shwat.e.rj.f.z.z@re.d.u.cti.o.n.n.gy.m@w.a.l.rus.c.v.k.d@faul.ty.b.e.a.m.d.u.l.l.t.n.d.e.r.w.e.a.r.e.r.t.w.e.s.e@silvia.woodw.o.r.t.h@www.emekaolisa@okongwu.chisom@blank.e.tu.y.z.s@m.i.scbarne.s.w@e.xped.it.io.n.eg.d.g@burton.rene@e.xped.it.io.n.eg.d.g@burton.rene@Gal.EHi.Nt.on78.8.27@dfu.s.m.f.h.u8.645v.nb@WWW.EMEKAOLISA@carlton.theis@silvia.woodw.o.r.t.h@s.jd.u.eh.yds.g.524.87.59.68.4@Sus.ta.i.n.j.ex.k@www.mondaymorninginspiration@switc.h.ex.cb@mengl.uch.en1@britni.vieth_151045@Zel.m.a.Hol.m.e.s84.9.83@n.oc.no.x.p.A.rk.e@ex.p.lo.si.v.edhq.g@Hu.feng.ku.angn.i.ub.i...u.k37@coolh.ottartmassflawles.s.p.a.n.e.r.e.e@hu.fe.ng.k.ua.ngniu.bi..uk41@www.zanele@silvia.woodw.o.r.t.h@simplisti.cholemellowlunchroom.e@99kh.net ( «link» ),
ig ( «link»
Guest_1732: travelzoo top 20 weekly deals/oregon (http://www.sxlgj.gov.cn ( «link» ))
american express travel partners hotels near ( «link» )
synonym for travelling show ( «link» )
aaa international travel insurance quote ( «link» )
gate 1 travel
Guest_1040: thank a lot for your website it aids a great deal.

«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )
Guest_3226: Newspaper ( «link» )
Newspaper ( «link» )
Newspaper - www.naiyoutan.com ( «link»
Guest_1532: aaa travel service locations (http://www.xelyxh.org ( «link» ))
traveling soldier lyrics by dixie chicks (http://www.myhugong.com ( «link» ))
csa travel insurance claim form ( «link» )
american express travel phone number (www.yes98.net ( «link» ))
travelers insurance address il ( «link» )
travel insurance for turkey from pakistan ( «link» )
reviews of travel guard trip insurance (http://5-55.co/ ( «link»
Guest_4188: ig (http://3.cncal.com/home.php?mod=space
Guest_2769: travelers insurance workers compensation complaints board - robotdiy.org ( «link» ) -
travelstart dubai address ( «link» )
price of travelling bag on jumia ( «link» )
traveling wilburys handle with care lyrics ( «link» )
contact number for travelers insurance (ronl.org ( «link» ))
ratings for travelers home insurance ( «link» )
travelsmith outlet (shopliner.net ( «link» ))
traveloka indonesia train ticket ( «link» )
travelocity hotel promo code ( «link» )
traveloka hotel magelang, urbanics.ru ( «link»
Guest_5507: make payment travelers insurance - urbanic.elektrik-24.ru ( «link» ) -
travelex currency exchange bellevue wa ( «link» )
check travelex card balance ( «link» )
traveloka singapore phone number (http://netbest10.com/ ( «link» ))
travelsmith return address (https://de.itsbetter.com/gourl/?url=http://sett.com/user/1486881 ( «link» ))
travelocity flights one way - «link» ( «link» ) -
aaa travel insurance for seniors cost ( «link»
Guest_2134: Currently it looks like Wordpress is the top blogging platform out there right now.
(from what I've read) Is that what you are using on your blog?

«link»
Guest_7725: Newspaper (ks.jiali.tw ( «link» ))
Newspaper ( «link» )
Newspaper (http://www.1huajiao.com/home.php?mod=space
Guest_7394: Newspaper ( «link» )
Newspaper, «link» ( «link» ),
Newspaper (web.treo8.com ( «link» ))
Newspaper ( «link» )
Newspaper (web.treo8.com ( «link» ))
Newspaper ( «link»
Guest_2844: travelers insurance jobs dallas - www.allkindsoftopics.wetalkadvertising.com ( «link» ),
travelsmith outfitters inc novato (www.ustsu.com ( «link» ))
aaa travel agents ( «link» )
travelex currency exchange sacramento ( «link» )
travelers insurance address richardson ( «link» )
traveling salesman problem with neighborhood ( «link» )
travelex conversion rates (http://kaliningrad.net/bitrix/rk.php?goto=https://focepowi.tumblr.com ( «link» ))
travelocity car rentals deals ( «link» )
triple aaa travel packages alaska (www.creatiblogs.fr ( «link»
Guest_7598: Newspaper ( «link» )
Newspaper ( «link»
Guest_5742: Wow сuz this іs excellent woгk! Congrats and keep it ᥙp.«link»
Guest_8091: Newspaper ( «link»
Guest_2719: costcotravel.comcos ( «link» )
american express travel insurance platinum ( «link» )
travelers homeowners insurance hours (labchim.ru ( «link»
Guest_5572: Jսst want to say I am delighted I came on tһe website pɑge.«link»
Guest_6472: travel sites that accept paypal credit ( «link» )
my travelers insurance workers compensation ( «link» )
contact american express travel services ( «link» )
american express travel deals hawaiian ( «link» )
costcotravel.com hotels in las vegas ( «link» )
travelex currency exchange ( «link» )
travelstart voucher not working ( «link» )
travel channel dead files season 2 ( «link»
Guest_1021: I enjoy browsing your web site. Kudos!
«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )
Guest_2760: Passion the site-- reɑⅼly user pleasant and great deals to see!«link»
Guest_6811: traveling wilburys youtube pass ( «link» )
travelers insurance workers compensation login instagram ( «link» )
travelers insurance address fort collins ( «link» )
omeir travel agency abu dhabi careers ( «link» )
gate 1 travel river cruises 2019-2020 ( «link» )
travel insurance international for americans ( «link» )
traveling wilburys documentary / youtube ( «link» )
travelling salesman problem code in java ( «link» )
number for travelers insurance ( «link» )
travelex currency exchange hours ( «link» )
Guest_3551: Passion the website-- really user friendly and great deals to see!


«link»
Guest_4626: travelers home insurance number ( «link» )
travelocity flights only itinerary word ( «link» )
the traveling wilburys dirty world ( «link» )
travel agency website hosting ( «link» )
travel guard phone 800 number ( «link» )
travelstart dar es salaam ( «link» )
us travel advisory egypt ( «link» )
us travel advisory 2019 ( «link» )
start a travel agency ( «link» )
travelers insurance agent login ( «link» )
Guest_2571: Passion the site-- really user friendly and whole lots to see!


«link»
Guest_5658: Elisabeth Mandala was an 18 year old senior at Kempner High School, in Sugar Land, Texas.

The Ft. Bend County teen was pretty, popular (the prom queen type of popular), and only weeks away from her high school graduation. She lived with her family in a home in Plantation Stables, she loved horses, and she had an active social life. For all intents and purposes, it would seem that Elisabeth led the carefree and fun-filled life of an average high school teenager in the United States - above average even. But, there was another side to Elisabeth Mandala, an adventurous side that would eventually lead her to a mysterious and violent death.
At the heart of the tragic incident, there are her many friends and family members who are left to wonder, "What really happened to Elisabeth Mandala? According to various news reports, Elisabeth Mandala lived somewhat of a double life.

«link»
Guest_1455: Good web site you have there.
«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )
Guest_2834: Wow, beautiful site. Thnx ...

«link»
Guest_9199: Great website! It looks really good! Sustain the great job!

«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )
Guest_7258: Just simply wanted to tell you I'm just relieved that i happened on your site!


«link»
Guest_8062: travelzoo promo code 10% off ( «link» )
travel agents in al ain uae ( «link» )
travelstart change my booking ( «link» )
travelers insurance agency locations ( «link» )
post office travel insurance non uk residents ( «link» )
rate travelers homeowners insurance ( «link» )
traveloka flight promo ( «link» )
phone number to travelers insurance company ( «link» )
travelocity phone number 800 number ( «link» )
american express travel services locations nj ( «link» )
Guest_4289: I have been browsing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

«link»
Guest_5720: thank so a lot for your website it aids a whole lot.
«link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» ) «link» ( «link» )

Name:
Message:


:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)